Huiskuhäntään on hankittu lämpökamera, jota hyödynnetään jatkossa osana kipututkimuksiamme. Erityisesti lämpökuvantaminen sopii ongelman paikallistamiseen tapauksissa, joissa oireet ovat epämääräisiä tai potilasta on haastavaa tutkia hereillä. Lisäksi sen avulla voidaan paremmin arvioida, vaivaako jokin röntgenkuvassa havaittu muutos lemmikkiä, vai onko kyseessä harmiton sivulöydös.
Lämpökuvantaminen on turvallinen ja nopea tutkimus, joka ei vaadi rauhoitusta eikä lemmikkiin koskemista. Sen aikana lemmikille saa antaa makupaloja. Tutkimuksen lisäksi käyntiin kuuluu huolellinen esitietojen läpikäynti ja lemmikin tunnustelu, jos lemmikki sallii sen hereillä tehdä.
Koska lemmikin karvapeite ja ympäristön muuttujat vaikuttavat kameran havaitsemaan lämpötilaan, vaatii lämpökuvien tulkinta ammattitaitoa. Huiskuhännässä lämpökuvantamisen tekee lemmikkien kipuun ja käytökseen perehtynyt eläinlääkäri Anne Myller, joka on jatkokouluttautunut tutkimusmenetelmän käyttöön alkuvuodesta 2025.
Voit varata ajan kuvaukseen soittamalla klinikallemme numeroon 0207345310 tai valitsemalla nettiajanvarauksesta toimenpiteeksi ”kipukartoitus” tai ”käytöspotilaan ensikäynti”.
Nähdään klinikalla! :)
Ps. Muista ottaa lemmikkisi lempiherkkuja mukaan!
Jatkossa lämpökuvaus kuuluu kaikkiin kipukartoituksiin ja käytöspotilaan ensikäynteihin. Jos et ole varma, millainen ajanvaraus lemmikillesi sopii, voit varata ajan soittamalla asiakaspalveluumme.
Samalla edellä mainittujen käyntien konsepti muuttuu hieman, sillä lähtökohtaisesti netistä varatulla ensikäynnillä ei rauhoiteta potilasta. Tässä tärkeimmät syyt muutokseen:
1) Monelle kipu- ja käytöspotilaistani on jo tehty kattavasti tutkimuksia muilla klinikoilla. Jos varaisimme kaikille potilaille aikaa kaikkiin mahdollisiin tutkimuksiin, nousisi kipukartoituksen hinta selvästi. Jakamalla laajemmat tutkimukset kahdelle käynnille voimme varata tarvittaessa juuri sopivan pituisen jatkoajan kullekin potilaalle.
2) Monet käytöspotilaista tarvitsevat hammashoitoa ja suun tilanteen tarkastusta, joka ei kuulu kipukartoitukseen. Siksi potilaat on usein rauhoitettu ensikäynnillä luustokuviin ja toisella käynnillä hammashoitoon. Jatkossa hammashoito ja luustokuvat hoituvat tarvittaessa samalla rauhoituksella, mikä säästää sekä potilasta ylimääräiseltä krapulalta että omistajan lompakkoa.
3) Ensikäynnillä voidaan antaa lemmikille makupaloja, kun potilasta ei tarvitse rauhoittaa tutkimuksiin. Tämä helpottaa sekä lämpökuvantamista että hereillä tunnustelua. Tavoitteena on jättää potilaalle mukavampi kuva käynnistä, jolloin jatkokäynnit sujuvat helpommin. Tarvittaessa jatkokäynnille voidaan määrätä rauhoittava esilääkitys, jos lemmikki jännittää kovasti eläinlääkärissä.
4) Tarvittavat verinäytetutkimukset saadaan tehtyä jo ensikäynnillä, jolloin niiden tuloksia voidaan hyödyntää jatkokäynnin rauhoitusta suunnitellessa. Tämä parantaa rauhoituksen turvallisuutta. Jos lemmikki jännittää kovasti näytteenottoa, voidaan verinäytteiden tutkiminen tehdä myös rauhoituksessa toisella käynnillä.
Kauempaa saapuville ja muista syistä rauhoitusta, röntgenkuvausta ja/tai hammashoitoa ensikäynnin yhteydessä toivoville asiakkaille voidaan toki varata pidempi aika. Räätälöidyn ajanvarauksen saat tehtyä parhaiten soittamalla Huiskuhännän asiakaspalveluun.
Tervetuloa!
ROKOTA PENTU TARTTUVIA TAUTEJA – JA ELÄINLÄÄKÄRIPELKOA – VASTAAN
Ensivaikutelma jää lähtemättömästi mieleen niin ihmiselle kuin eläimellekin. Siksi kannattaa huolehtia, että koiranpennun ensimmäiset kohtaamiset sille uusien asioiden, tilanteiden ja henkilöiden kanssa ovat mahdollisimman mukavia. Näin koira suhtautuu niihin iloisen luottavaisesti myös aikuistuttuaan.
Monen koiranpennun ensimmäinen kohtaaminen eläinlääkärin kanssa tapahtuu penturokotusten merkeissä. Kennelliiton uudet rokotussuositukset sallivat kaikkien penturokotusten antamisen yhdellä kertaa koiran täytettyä 12 viikkoa. Rokotuscocktail ei kuitenkaan ole välttämättä paras tapa aloittaa eläinlääkäriasemaan tutustumista.
Eläinklinikka Huiskuhännässä olemme panostaneet pentujen tutustuttamiseen rakentamalla niille oman pentupaketin, joka koostuu kolmesta lyhyestä käynnistä klinikalla. Ensimmäisellä käynnillä annetaan kattava nelosrokote, joka voidaan antaa heti luovutusikäiselle pennulle. Rokote tarjoillaan herkkuja sisältävän nuolumaton kera, jolloin suurin osa pennuista ei edes huomaa pistosta.
Toinen tärkeä rokotus, eli rabiessuoja voidaan antaa aikaisintaan pennun täytettyä 12 viikkoa. Yleensä se annetaan kuukauden kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta, jolloin samassa pistoksessa annetaan tarvittaessa myös nelosrokotteen tehosteannos. Ikävä puoli rabiesrokotteessa on, että se hieman kirvelee. Siksi suosittelemme sen antamista vasta toisella käynnillä, vaikka pentu olisi täyttänyt 12 viikkoa ennen ensimmäistä rokotuskertaa. Näin varmistamme, ettei ensimmäisestä pistoksesta jää ikäviä muistoja.
Rokotusten lisäksi pentupakettiimme kuuluu hauska hoitajakäynti, jonka aikana tehdään vain mukavia asioita, kuten leikkimistä, rapsuttelua ja herkuttelua – kunkin pennun mieltymyksistä ja rohkeudesta riippuen. Ujolle pennulle tämä käynti voidaan ajoittaa heti ensimmäiseksi, jotta pentu saa tutustua klinikan tiloihin, hajuihin ja ääniin kaikessa rauhassa, ilman vieraan ihmisen käsittelyä. Rohkealle pennulle hoitajakäynti kannattaa ajoittaa joko ennen rabiesrokotusta tai pian sen jälkeen. Näin varmistetaan, että hieman kirpaisseen pistoksen jälkeen päällimmäiseksi mieleen jää mukavia
muistoja.
Pentupakettimme suoritettuaan pentusi on saanut jo kolme herkkujen ja hauskojen kokemusten täyteistä vierailua eläinlääkäriin. Jos myöhemmin sattuu haaveri tai sairastuminen, on koirallasi positiivinen odotus eläinlääkäriasemaa kohtaan. Silloin se kestää hoidon vaatimat pienet ja vähän suuremmatkin epämukavuudet paremmin.
Tavoitteemme on välttää eläinlääkäripelon syntyminen tyystin, koko koiran eliniän ajan! Penturokotukset ovat tämän polun ensimmäinen askel, johon kannattaa panostaa.
Rokotusajan voit varata nettiajanvarauksestamme tai soittamalla klinikan numeroon p. 0207345310. Nähdään klinikalla! :)
Akupunktio on tuhansia vuosia vanha itämainen hoitomenetelmä, josta länsimainen lääketiede kiinnostui 50 vuotta sitten. Sen jälkeen aihetta on tutkittu tieteellisesti ja selvitetty hoidon vaikutusmekanismeja. Samalla akupunktio on rantautunut eläinlääketieteeseen ja todettu toimivaksi erityisesti kroonisen tuki- ja liikuntaelimistön kipujen hoidossa.
Akupunktio sopii varsinkin pitkittyneestä kivusta kärsiville lemmikeille, kuten nivelrikko- ja spondyloosipotilaille. Se lievittää kivun kokemusta nopeasti ja säännöllisesti toistettuna hoidon vaikutus kestää pitkään, jopa useita viikkoja. Erityisen paljon akupunktiosta hyötyvät potilaat, joille tavanomaisimmat kipulääkkeet aiheuttavat sivuvaikutuksia tai eivät riitä kivun hallintaan. Akupunktioklinikallamme kivun hoitoon suhtaudutaan kokonaisuutena, joten myös perinteisempien kipulääkityksien pohdinta kuuluu hoitokäyntiin.
Huiskuhännässä akupunktiohoidon toteuttaa eläinlääkäri Anne Myller, jonka erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat lemmikkien kivun tunnistaminen ja hoito, sekä käytöshaasteiden ratkominen. Ensimmäisen eläinakupunktiokurssinsa Anne kävi Helsingin yliopistossa vuonna 2019. Viimeisimmän kimmokkeen akupunktioklinikan aloittamiselle antoi loppuvuodesta 2023 Britanniassa suoritettu Western Veterinary Acupuncture Groupin kurssi, jossa akupunktiota ja sen yhdistämistä muihin hoitoihin käsiteltiin puhtaasti länsimaisen lääketieteen näkökulmasta.
Soita klinikallemme ja kysy lisää! Jos lemmikin oireiden syy on vielä epäselvä, aloitetaan varaamalla kipukartoitus. Jos vaiva on jo tutkittu ja diagnosoitu, voidaan varata aika suoraan akupunktiohoitoon.
Eläinlääkärillemme Annelle voit varata ajan nettiajanvarauksestamme tai soittamalla klinikan numeroon p. 0207345310.
Yleisön pyynnöstä olemme lanseeranneet kolmen kerran hoitopaketit akupunktiokäynteihin. Pakettina ostettuna saat käynnit hieman edullisemmin ja vakuutusyhtiön korvausasiat hoituvat nopeammin kuin kertamaksuilla maksaessa. Kannattaa kysyä vakuutusyhtiöstäsi akupunktion korvausta kivunhoitoon, sillä monet vakuutusyhtiöt korvaavat eläinlääkärin tekemän hoidon.
Akupunktio sopii erityisen hyvin kroonisen tuki- ja liikuntaelimistön kivun helpottamiseen. Esimerkiksi nivelrikkoiset ja selkäsairauksista kärsivät potilaat saavat usein apua akupunktiosta. Meillä kipua hoidetaan kokonaisuutena, joten samoilla käynneillä voidaan päivittää myös mahdollisen kipulääkityksen suunnitelmaa ja reseptejä.
Akupunktiokäynti ei sovi diagnoosin tekoon. Jos epäilet lemmikkisi kärsivän kivusta, mutta vaivaa ei ole vielä tutkittu, varaathan ensin ajan kipukartoituskäynnille.
Maaliskuun ajan myymme kolmen kerran akupunktiopakettia 250 euron alennushinnalla. Paketin normaalihinta on 279 euroa.
Nähdään klinikalla!
Lemmikin haastavan käytöksen ratkominen kannattaa aina aloittaa eläinlääkäristä, sillä usein taustalla lymyää kipu tai muu terveyshuoli. Oli kyse sitten aggressiosta, eroahdistuksesta, vääriin paikkoihin merkkailusta tai mistä tahansa muusta omistajaa vaivaavasta käytöksestä, vähänkään sairaan eläimen kouluttaminen edistyy huonosti ja turhauttaa kaikkia osapuolia. Siksi osaava eläintenkouluttaja lähettää asiakkaan aluksi eläinlääkärin tarkastukseen.
Eläinlääkäreiden koulutukseen ei Suomessa kuulu lemmikkien käytösongelmien opiskelua, joten monet eläinlääkärit kokevat aihealueen haastavaksi. Myös kivun tunnistaminen vaatii välillä laajempaa työkalupakkia kuin alan peruskoulutus tarjoaa. Siksi käytöshaasteen kanssa painivan lemmikin omistajan kannattaa valita eläinlääkäri, joka on kiinnostunut aiheesta ja perehtynyt siihen laajasti.
Eläinklinikka Huiskuhännässä Vaajakoskella eläinlääkäri Anne Myller on perehtynyt erityisesti haastavien käytöksien ja kroonisen kivun hoitamiseen. Annella on takataskussaan eläintenkouluttajan ammattitutkinto, sekä laaja kontaktiverkosto eri ongelmiin perehtyneisiin eläintenkouluttajiin. Yhteistyökouluttajien kanssa tarjottu monialainen tiimityö auttaa saavuttamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen.
Anne ottaa vastaan käytöshaasteista kärsiviä koira- ja kissapotilaita myös muiden eläinlääkärien lähetteellä.
Eläinlääkärillemme Annelle voit varata ajan nettiajanvarauksestamme tai soittamalla klinikan numeroon p. 0207345310.